Slunovrat a Spirituál kvintet na cestě

20.10.2011 23:32

Dnešní vystoupení divadelního souboru Slunovrat a legendární skupiny Spirituál kvintet přivedlo oba soubory alespoň na krátkou chvíli na společnou cestu. Oba soubory ušly po společné cestě necelou hodinu a byla to hodina plná nejen krásných písní, ale především silného poselství všech účinkujících na pódiu. Poselství o tom, že po společné cestě mohou jít v ruku v ruce i ti, kteří spolu zdánlivě nemají nic společného. A že při jejich společném putování se mohou vzájemně obohatit tím, co je jim každému vlastní. Věřím, že společná CESTA Slunovratu a Spirtuál kvintetu obohatila i všechny diváky v zaplněném sále hradecké Filharmonie. Moje víra snad není příliš troufalá, protože bezprostřední reakce přítomných diváků nás přesvědčují o tom, že naše konání má smysl. Za všechny reakce alespoň jedna z nich:

Byl to pro mě opravdu nevšední, křehký zážitek a zase jsem po čase měla na chvíli čas a prostor srovnat si žebříček hodnot. Děkuji moc. JV.

Velkým oceněním pro Slunovrat byla i slova dvou významných mužů - primátora města Hradec Králové pana Zdeňka Finka a předsedy správní rady Nadace Pangea pana Petra Hořejše, kteří přišli poděkovat Slunovratu a Spirituál kvintetu přímo na jeviště.

Za organizátory - Občanské sdružení rodičů při Speciálních školách a Speciální školy v Hradci Králové v Hradecké ulici - děkuji všem, kteří se podíleli na přípravě dnešního vystoupení, děkuji divákům za jejich podporu a se všemi se těším při další zastávce Slunovratu na jeho cestě na viděnou. 

Pavel Zahálka

předseda sdružení

—————

Zpět