Vysoko nad městem stála socha Šťastného prince…

25.03.2016 07:58

Šťastný Princ, alegorický pohádkový příběh z pera slavného irského spisovatele Oscara Wilda, příběh o lidské bídě, lásce a o naději.

Šťastný Princ prožil svůj život za branami paláce v radostech a přepychu, nepoznal žal ani utrpení. Po své smrti byl zvěčněn v soše, která z vysokého podstavce shlíží na veškerou bídu rodného města. Jednoho dne přistane u jeho nohou malá vlaštovka, kterou čeká dlouhá cesta do Egypta. Začíná příběh velké lásky…
Pod krystalicky čistým, s až dětskou naivností líčeným příběhem o upřímné lásce, bolestném utrpení a zaslepené marnivosti světa, zaznívají hlubší tóny, jejichž symbolické poselství už více než 120 let rozechvívá srdce čtenářů. 

Šťastný Princ, příběh o nejdůležitějších hodnotách lidského života, nás zavede do světa, kde ještě stále nevymizela naděje, láska a obětování se až do krajnosti …

Ne, dnešní připomenutí Štastného prince nesouvisí s pomalu končícím březnem, měsícem knihy. Naopak souvisí s divadelním souborem Slunovrat. Proč, to se brzy dozvíte. Mezitím si můžete Štastného prince přečíst, poslechnout nebo se podívat na hkpoint.cz. Třeba na 19.5.2016.

(bv, pz)

—————

Zpět